חלוקת רכוש: מדריך לבני זוג

התמודדות עם המורכבויות של חלוקת רכוש במהלך גירושין עשויה להיות מאתגרת מאוד, במיוחד עבור בני זוג המנהלכים הליך גירושין. וכאשר כל אחד מהצדדים שואף למקסם את זכויותיו הרכושיות מבן הזוג האחר. 

חלוקת רכוש: מדריך לבני זוג עורך דין לענייני משפחה אמיר כהן

חלוקת רכוש: מדריך לבני זוג

התמודדות עם המורכבויות של חלוקת רכוש במהלך גירושין עשויה להיות מאתגרת מאוד, במיוחד עבור בני זוג בהליך גירושין השואפים להבטיח את זכויותיהם.

הבנת הבסיס החוקי של חלוקת רכוש בישראל

ההבנה של ההיבטים החוקיים של חלוקת רכוש היא קריטית. מדריך זה יספק לכם מידע ברור ותמציתי אודות המסגרת החוקית לחלוקת הרכוש בין בני זוג בישראל.

סוגי רכוש: מהו רכוש משותף ומהו רכוש אישי?

הבחנה זו חשובה במיוחד:

  • רכוש משותף: נכסים שנרכשו במהלך הנישואין, שמחולקים לרוב באופן שוויוני.
  • רכוש אישי: נכסים שהיו בבעלות אחד מהצדדים לפני הנישואין, וכן מתנות או ירושות. 

לדוגמה: דירה שנרכשה יחד במהלך הנישואין תיחשב לרוב לרכוש משותף.

המסגרת החוקית לחלוקת רכוש

חוק יחסי ממון בין בני זוג משנת 1973 קובע את העקרונות לחלוקת הרכוש עם פירוק התא המשפחתי. 


חשיבות הסכמי ממון

הסכמי ממון יכולים למנוע סכסוכים משפטיים על ידי קביעת תנאים לחלוקת רכוש מראש. חשוב לוודא שההסכם נערך בהתאם להוראות החוק והפסיקה, ומשקף באופן מלא ומדויק את זכיותיהם.

עקרון חשוב ובסיסי שיש לזכור – הסכם ממון להיערך בכתב, בחתימת שני צדדים ולקבל את אישורו של בית המשפט לעניניי משפחה. ללא אישור בית המשפט למשפחה ההסכם חסר תוקף משפטי.

כיצד להתכונן להגשת לתביעה בעניין חלוקת רכוש?

  • אספו מסמכים פיננסיים כמו דוחות בנק, חוזי נדל"ן ועוד.
  • היעזרו בעורך דין המתמחה בדיני משפחה כדי להבטיח את זכויותיכם.

 

סיכום: הבנת זכויותיכם תוביל לתוצאות הוגנות

היוועצות עם עורך דין מומחה לענייני משפחה חיונית להצלחת התהליך. כאשר הכוונה משפטית והמידע שימסר על ידי עורך דין מומחה בתחום יקלו על התמודדות עם הליך מורכב זה וישפרו את סיכוייכם להגיע להסדר הוגן.

שתף

פרסומים נוספים

התמחויות משרד עורך דין אמיר כהן פסק דין בע"מ 1270/23 בע"מ 1983-23 הבדלים בין ידועים בציבור לנשואים ביטול פס"ד בשל שינוי נסיבות מהותי הסכם ממון או הסכם חיים משותפים - 6 הבדלים שחשוב להכיר

הסכם ממון או הסכם חיים משותפים 6 הבדלים שחשוב להכיר

בתחום דיני המשפחה בישראל, הסדרת מערכת היחסים הכלכלית בין בני זוג היא בעלת חשיבות רבה, ואינה מוגבלת לבני זוג שהחליטו להסדיר מעמדם באמצעות נישואין כדמו"י.

אולם ישנם שני כלים משפטיים עיקריים שמטרתם להסדיר נושא זה: הסכם ממון והסכם חיים משותפים. מאמר זה יציג את ההבדלים המרכזיים בין השניים, ויסביר מתי ואיך לבחור בכלי המתאים.

צרו קשר