עשיית עושר שלא במשפט ודמי שימוש : מתי מגיע לך פיצוי?
עשיית עושר שלא במשפט ודמי שימוש: מתי מגיע לך פיצוי? במקרים רבים, עשיית עושר שלא במשפט ודמי שימוש שולבים ידיים,
ישנן שתי עילות גירושין עיקריות המצדיקות את דרישת האישה לחייב את הבעל במתן גט: נימוקים אובייקטיביים ונימוקים הכרוכים בהתנהגות הבעל. משרד עורכי דין לענייני משפחה יסייע לכם לצלוח גם הליכי גירושין מורכבים.
האישה עשויה לטעון כי אין לה אפשרות לחיות עם הבעל מסיבות אובייקטיביות, כגון מחלות מסוכנות ומדבקות, או מחלות המעוררות גועל. במקרים אלו, זכאית האישה לדרוש מבית הדין לחייב את הבעל במתן גט. אין חשיבות אם המומים היו קיימים לפני הנישואין או התפתחו במהלכם. ההבדל היחיד הוא שבמומים שהיו קיימים לפני הנישואין, על האישה להוכיח לבית הדין שלא ידעה עליהם טרם הנישואין. אם ידעה על המומים, הרי שהשלימה וקיבלה אותם עם הנישואין, ומכאן אינה יכולה לתבוע גט.
במקרה זה, מדובר על העדר יכולת לקיים יחסי אישות. האישה זכאית לקיים יחסי אישות עם הבעל גם אם יש להם ילדים, וכאשר אין לבעל האפשרות לעשות כן מטעמים רפואיים, זוהי עילה מספקת בהתאם להלכה לתבוע גט נוסף לגירושין מהבעל. הבעל, מנגד, יכול לטעון כי האישה ידעה על המום וחרף הבעיה הסכימה להתחתן עמו. אם בית הדין ישתכנע שזה המצב, אזי האישה לא תהיה זכאית לקבלת גט מהבעל. עם זאת, לפי מרבית הדעות בהלכה, אם הבעל מודה שאין לו את היכולת לקיים יחסי אישות, אזי האישה זכאית לכתובתה נוסף לגירושין.
לפי ההלכה, אם הבעל מסרב לחיות חיי אישות עם אשתו, אין זה משנה אם הוא ממשיך לחיות עמה תחת קורת גג אחת או נוטש אותה. ההבדל היחידי הוא שבמקרה של בגידה, האישה זכאית לדרוש גט עם כתובה מוגדלת.
בהתאם להלכה, הבעל מחויב לזון את האישה אם אינה עובדת ונשארת בבית לדאוג לילדים ו/או אחזקת הבית. סירוב הבעל לתת מזונות יכול לשמש כעילה לגירושין. בית הדין לא ימהר לחייב את הבעל במתן גט, אלא תחילה יחייב אותו במזונות האישה. אם הבעל ימשיך בסירובו למתן גט, בית הדין יכול לחייב אותו בסנקציות לפי חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין).
בראי ההלכה, אחת העילות החמורות היא בגידת הבעל באישה. עילה זו התגבשה בעקבות חרם דרבנו גרשום שאסר על הבעל ריבוי נשים. בגידת הבעל מכונה בהלכה "רועה זונות". אם הבעל בוגד באשתו וחי עם אישה אחרת, או מנהל חיים כפולים (ידועה בציבור), אזי ניתן לכפות עליו לתת גט. סיבה נוספת לחיוב האיש בגירושין נעוצה בפגיעה במרקם המשפחתי. אם הבגידה ממושכת, הבעל עלול להיות מחויב גם בתוספת כתובה.
על האישה להוכיח כי הבעל נוהג כלפיה בצורה נפשעת, בין היתר באלימות פיזית, מילולית וכלכלית. אין לדרוש מהאישה להמשיך לחיות עמו כאשר הוא מתנהג באלימות. ההלכה והוראות הדין רואות בחומרה רבה התנהגות אלימה של הבעל כלפי האישה, ובמקרים מסוימים בית הדין עשוי לחייב את האיש בגט ותוספת כתובה. חז"ל רואים בהפרה זו חמורה עד מאוד: "שיהא אדם מכבד את אשתו יותר מגופו ואוהב כגופו, ואם יש לו ממו, מרבה בטובתה כפי ממונו, ולא יטיל עליה אימה יתרה ויהיה דיבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רגזן".
משרד עורכי דין לענייני משפחה יכול לסייע בניהול הליכי גירושין מורכבים. אנו ממליצים לכם ליצור קשר כעת ולקבוע פגישת ייעוץ ללא תשלום כדי לקבל ייעוץ והכוונה משפטית ראשונית. בסיום פגישת הייעוץ תדעו גם אתם איך להתגרש נכון, בהתאמה מדויקת למקרה שלכם.
הגירושין הם אירוע משמעותי בחיי בני הזוג והילדים, ולעתים קרובות כרוכים בקשיים רגשיים וכלכליים. חשוב להבין את ההשלכות השונות של הגירושין כדי להתכונן אליהן בצורה מיטבית.
הגירושין עלולים לגרום למגוון רגשות קשים, כגון עצב, כעס, אכזבה ותחושת אובדן. חשוב לתת לעצמכם את הזמן והמרחב לעבד את הרגשות הללו, ולפנות לתמיכה אם צריך.
הגירושין יכולים להשפיע באופן משמעותי על המצב הכלכלי של בני הזוג. חשוב להתייעץ עם עורך דין כדי להבין את זכויותיכם וחובותיכם בנוגע לחלוקת רכוש, מזונות ומדור.
הגירושין עלולים להיות קשים גם עבור הילדים. חשוב לנסות למזער את ההשפעה השלילית עליהם ככל האפשר, ולספק להם תמיכה ורגיעה.
גישור הוא תהליך בו מגשר ניטרלי מסייע לבני הזוג להגיע להסכמות בנוגע לסוגיות השונות הקשורות לגירושין, כגון חלוקת רכוש, מזונות ומשמורת (כיום נקרא אחריות הורית והסדרי שהות). גישור יכול להיות אלטרנטיבה יעילה ופחות מכאיבה מהליך משפטי.
גישור הוא תהליך בו מגשר ניטרלי, לרוב עורך דין או עובד סוציאלי שהוכשר לכך, מסייע לבני הזוג להגיע להסכמות בנוגע לסוגיות השונות הקשורות לגירושין, כגון חלוקת רכוש, מזונות ומשמורת. גישור יכול להיות אלטרנטיבה יעילה ופחות מכאיבה מהליך משפטי, והוא מתאים במיוחד לבני זוג המעוניינים להיפרד ברוח טובה ולשמור על יחסים תקינים, במיוחד כאשר ישנם ילדים משותפים.
כאשר בני הזוג מצליחים להגיע להסכמות בכל הסוגיות הקשורות לגירושין, באמצעות גישור או בדרך אחרת, הם יכולים להגיש לבית הדין הרבני בקשה לאישור הסכם גירושין. הסכם הגירושין יכלול את כל ההסכמות אליהן הגיעו בני הזוג, בנוגע לחלוקת רכוש, מזונות ילדים, משמורת ילדים, הסדרי ראייה ועוד. אישור הסכם גירושין ע"י בית הדין הופך אותו לפסק דין מחייב. זהו הליך קצר ויעיל יותר מהליך גירושין רגיל, וחוסך לבני הזוג את הצורך לנהל מאבק משפטי ארוך ויקר.
חשוב לציין שגם בהליך גישור, מומלץ לכל אחד מבני הזוג להיות מיוצג על ידי עורך דין גירושין מטעמו, שיוודא כי זכויותיו מוגנות וכי ההסכם המוצע הוגן וסביר.
עשיית עושר שלא במשפט ודמי שימוש: מתי מגיע לך פיצוי? במקרים רבים, עשיית עושר שלא במשפט ודמי שימוש שולבים ידיים,
גירושין מי עוזב את הבית – מדריך משפטי 24/7 גירושין מי עוזב את הבית מעסיקה לא מעט בני זוג המצויים