איך מתגרשים ברבנות

לבית הדין הרבני יש סמכות מקבילה לזו של בית המשפט לענייני משפחה (בנוגע ליהודים) בנושאים: מזונות ילדים; מזונות אישה; קביעת זמני שהות בין הורים לילדים ואחריות הורית; חלוקת רכוש בין בני זוג; אישור הסכמי ממון בין בני זוג; ירושות וצוואות; אפוטרופוסות ועוד
לבית הדין יש סמכות בלעדית לדון בענייני גירושין ונישואין של יהודים, ובעניינים של הקדשות דתיים יהודיים

תשובה לשאלה איך מתגרשים ברבנות מתחיל בהגשת בקשה ליישוב סכסוך

כאמור, לבית הדין הרבני יש סמכות בלעדית, לגבי הליכי נישואין וגירושין של יהודים אזרחי ישראל או תושביה המצויים בישראל, וזאת ללא קשר לצורת טקס הנישואין או מיקומו.

יודגש, כי סמכות זו כוללת, גם יהודים אזרחי חו"ל, שאין להם אפשרות להתגרש בבית דין רבני בחו"ל; ובמקרים מסוג אלו, בני הזוג יכולים להגיש בקשה לגירושין, בבית הדין בישראל על פי חוק.

אישור הסכם גירושים ברבנות

מכח סמכותו הבלעדית של ביה"ד לדון בענייני גירושין, אזי ככל ויש בידכם, הסכם מאושר על ידי ביהמ"ש, עליכם להגיש בקשה משותפת לגירושין בבית הדין. 

 

דמי שימוש דמי שימוש ראויים איך מתגרשים ברבנות

תרשים הליך גירושים ברבנות

הליך יישוב סכסוך

ככל ובני הזוג לא צלחו להגיע להסכמות אז לפי החוק, הליך "יישוב סכסוך" הוא תנאי מקדים להגשת תביעת גירושין והכרוך בה.

קרא עודשלב א'

תביעת גירושין והכרוך בה

אם וכאשר בני הזוג לא הגיעו להסכמה אז השלב השני בהליך הגירושין הוא פתיחת תיק גירושין המטופלת על ידי בית הדין האזורי בהתאם למקום המגורים האחרון שבו גרו בני הזוג.

בנוסף לתביעה העיקרית ניתן להגיש בקשות נלוות כגון בקשה למדור ספציפי, ..צו הגנה, צו מניעה זמני ועוד

 

קרא עודשלב ב'

תביעות נלוות לגירושין

תביעת מזונות

ישנם שלושה סוגי תביעות למזונות

 

תביעת הסדרי שהות ואחריות הורית (לשעבר תביעת משמורת)

ככל וישנה מחלוקת בין ההורים, לעניין האחריות ההורית וחלוקת הסדרי השהות עם ילדיהם המשותפים; רשאי כל אחד מהורים לכרוך לתביעת הגירושין גם הליך זה. 

יצוין כי הסדרי השהות הקטינים עם הוריהם יקבעו לרוב לאחר קבלת תסקיר של עובד סוציאלי (עו"ס לסדרי דין) שלאחר קבלתו ביה"ד יאפשר לשני הצדדים לתן דעתם לעניין המלצות התסקיר ולאחר מכן יתן ביה"ד את החלטתו בעניין זה. 

קרא עודכריכת הליכים נוספים להליך הגירושין

ערעור ורשות ערעור

ערעור

באפשרותכם להגיש ערעור על פסק הדין שניתן על ידי ביה"ד הרבני האזורי, בהגשתו לבית הדין הגדול.

את הערעור ניתן להגיש בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין. כאשר יש לפתוח תיק מתאים במזכירות בית הדין הגדול או על ידי הגשה מקוונת בהתאם להנחיות פתיחת תיק שבאתר ביה"ד הרבני

רשות ערעור

באפשרותכם להגיש בקשה לרשות ערעור על החלטת ביניים שנתן בית הדין האזורי. אם בקשתכם לרשות ערעור תאושר תוכלו להגיש ערעור לבית הדין הגדול בירושלים. 

ניתן להגיש בקשת רשות ערעור בתוך 10 ימים ממועד קבלת החלטת הביניים ולא יאוחר מכך

ערעור ורשות ערעור
Verified by MonsterInsights